Pilates

Pilates is een combinatie van de souplesse en concentratie. Met de series verbeteren de spierkracht en conditie van het lijf. Zo wordt je lichaam niet alleen krachtiger maar ook soepeler en beweeglijker en oude spierblokkades worden opgeheven.

Pilates oefeningen

De oefeningen worden met aandacht en op een zacht ritme – het tempo van de ademhaling – uitgevoerd. De mentale aanwezigheid bepaalt de kwaliteit van de training. Pilates geeft je dus niet alleen een sterk en soepel lichaam maar versterkt ook je geest en biedt daarmee rust. 

De Pilates trainingsprincipes zijn:
Coördinatie – Concentratie – Ademhaling – Balans – Souplesse – Ontspanning – Lichaamsbewustzijn

‘Ontspannen door inspanning’

Find your flow

Pilates is een ideale training om even niet aan je dagelijkse verplichtingen te denken. Je wordt uitgedaagd in de uitvoering van de pilates trainingsprincipes en hierbij vind je elke les weer jouw flow. Daarbij kan je in een Pilates les uitdaging vinden om met materialen zoals een bal, elastieken, kussens en ringen te trainen. Het werken aan een juiste houding is in de Pilates lessen een terugkerende herhaling. Meer over de achtergrond en geschiedenis van de oorsprong vind je hier.
Of plan je proefles in Slagharen via de online agenda.

Recenties